top of page

Taijiquan

Når du dyrker taijiquan (også tai chi chuan 太極拳) forbedrer du din koordination, fleksibilitet og balance samt træner din koncentration og hukommelse. De langsomme bevægelser i kombination med den rolige vejrtrækning hjælper med at berolige dit nervesystem, hvorfor taijiqiuan af mange beskrives som en form for meditation i bevægelse.

Taijiquan tilhører kategorien kinesisk kampsport (wushu), og kan spores flere hundrede år tilbage. I dag praktiseres taijiquan primært for sine sundhedsmæssige og meditative fordele, men det er alligevel væsentligt at kende de enkelte bevægelsers oprindelige formål.


Der findes flere stilarter inden for taijiquan, hvor den mest udbredte er Yang-stilen, der praktiseres over hele verden. Denne stil er præget af langsomme, flydende bevægelser baseret på det dynamiske forhold mellem yin og yang.

Taijiquan kan praktiseres med og uden våben. Begyndere starter i reglen med at lære 24-formen i Yang-stil (en koreograferet form), hvorefter man kan gå videre til længere forme og forme med våben som sværd (jian/dao) eller vifte. Der findes desuden partnerøvelser som pushing hands, hvor man anvender de forskellige teknikker.

taijiquan: About Us
bottom of page