top of page

Wild Goose Qigong

Wild Goose Qigong, også kaldet (Kunlun) Dayan Qigong 大雁气功, eller Dayan Yangsheng Gong 大雁养生功, er et qigong-system, som blev udviklet i Kunlun-bjergene af daoistiske munke under Jin-dynastiet (265–420) .


Bevægelserne i systemet imiterer de kraftfulde og yndefulde bevægelser hos vildgåsen, som i Kina er kendt for sin lange levetid og loyalitet.


Det var ved at observere denne fugls kvaliteter, karakter og bevægelser, at munkene i Kunlun-bjergene (ved Kinas sydlige grænse til Tibet) blev inspireret til at udtænke et system, der integrerede daoistisk viden om naturens principper, kinesisk medicin, kampsport og deres indsigter opnået gennem mange års meditation og selvforsøg.


Wild Goose Qigong hjælper med at åbne akupunkturpunkterne, regulere strømmen af qi gennem hele kroppen og bringe balance og harmoni til de indre organer.


Systemet omfatter over 70 forskellige øvelsessæt, både dynamiske og stille/meditative, men ikke alle er tilgængelige for offentligheden/har overlevet til i dag, hvor man hovedsageligt dyrker de første to sæt, der hver består af 64 bevægelser, og som hver tager cirka ti minutters tid at udføre.


Jeg underviser selv i det første sæt (Wild Goose Qigong 1st 64), elementer fra det første sæt, samt kortere sæt, der arbejder med hver af de fem yin-organer.

Wild Goose Qigong: About Us
bottom of page